Cursus: waar & wanneer

Pruimenwaaier

Perenmuur

Appeltorens

Deze vormen van leibomen staan in mijn boomgaard. Onder het motto: “Wat ik kan, kunt u ook” doet u inspiratie op om zelf met succes aan de slag te kunnen gaan.

Voor wie?

De snoeicursus is voor tuinliefhebbers die al fruitboompjes hebben of van plan zijn ze aan te schaffen. Ook professionals en hoveniers zijn van harte welkom.

SnoeiCursus – duur 2 uur
Ontvangst 09.30 uur met koffie / thee. Start 10.00 uur. Einde12.00 uur.

Lachend Leren

Aan de hand van speciaal ontwikkeld lesmateriaal leert u de 3 Basis-Technieken en 3 Snoei-Technieken. Daarnaast veel aandacht voor: bestuiven, plantgaten, bemesten, waar kopen, ziektes en kwalen en bodemschimmels.

Waar?

In het atelier de boomgaard van Ton Sandig, Jan van Arkelweg 43, 3791 AB Achterveld (gelegen tussen Amersfoort en Barneveld) telefoon 0342 – 45 23 00 email: ton@sandig.nl www.snoeicursus.nl

Wanneer in 2019?

zaterdag 26 januari (via Latent Talent Leusden)
zaterdag 02 februari (via Latent Talent Leusden)
zaterdag 09 februari
zaterdag 16 februari
zaterdag 23 februari
zaterdag 06 juli (zomersnoeien)
zaterdag 13 juli (zomersnoeien)
zaterdag 20 juli (zomersnoeien)
zaterdag 27 juli (SNOEI-REUNIE *)
zaterdag 02 november
zaterdag 16 november
zaterdag 30 november

Andere data en speciale arrangementen voor groepslessen, bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen of schoolklassen, zijn mogelijk.


*) UNIEKE SNOEIREUNIE:

Wanneer moet je snoeien? De meeste mensen denken dat je dat vooral in het vroege voorjaar moet doen. Dat is maar ten dele waar.

In het voorjaar gaat het vooral om VORMSNOEI bij jonge boompjes, en HERSTELSNOEI bij oudere bomen. VRUCHTSNOEI doen we in de zomer. In mijn boomgaard staan géén fruitbomen die in de winter gesnoeid moeten worden. Dat betekent dat cursisten in het najaar en het vroege voorjaar een snoeicursus volgen zonder te snoeien. Tja, dat kan natuurlijk niet. De snoeischaar moet wel ’n keer gebruikt worden.

Ik bied oud-cursisten de mogelijkheid om op zaterdag 27 juli 2019 in mijn boomgaard de zomersnoei te doen. Dan wordt er naar hartelust geknipt en tevens geleerd waar het om draait bij zomersnoei.

Nieuwe cursisten komen in de zomermaanden ook aan hun trekken. Zij kunnen de complete snoeicursus volgen, naar keuze op 6, 13 of 20 juli 2019. Inclusief gebruik van hun snoeischaar!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.