HomeBeeldend Kunstenaar

Beeldend Kunstenaar

Ton Sandig in zijn atelier

 Ton, geboren in Rotterdam, volgde na zijn HBS-jaren de Academie van Beeldende Kunsten aldaar. Studeerde vrij tekenen en schilderen, publiciteit en grafische technieken (etsen en lithograferen). Kreeg les van de kunstenaars Jan Jongert en Wim Zwiers. Ging na militaire dienst marketing en economie studeren. Begon in 1979 een eigen reclame-adviesbureau. Hervatte toen het vrije schilderen. Verhuisde in 1982 van Amersfoort naar Achterveld. Exposeert permanent zijn acrylschilderijen in atelier en woonhuis.

U bent van harte welkom

Na het maken van een afspraak bent u van harte welkom om de permanente expositie te zien. En te praten over schilderen en alles wat daarmee samenhangt. Telefoon 0342-452300 of e-mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schildertechnische informatie

Ik schilder niet op linnen, nooit gedaan, maar op papier. Nou ja papier… Hahnemühle wit schilderkarton, 400 GR/M2  Zuurvrij (pH 8), verouderingsbestendig, 100% cellulose, houtvrij. Geproduceerd op de langzeef, neutraal gelijmd in de stof gebufferd met 2% calciumcarbonaat. Hoge lichtbestendigheid. Voorgelijmd met acrylbinder (Plextol). Afgewerkt met 2 lagen Spectrum Primer Basisschets in houtskool, potlood, conté of krijt, meestal gefixeerd met acrylbinder. Schildering met Acryl-verf en Acryl-medium en inkten, zoals sepia of kleurpotlood. Voor de finale afwerking wordt het schilderkarton op een houten ondergrond (bijvoorbeeld watervast multiplex) gelijmd, en voorzien van twee lagen beschermende Acryl-vernis.